Mint bár sokak értesültek róla, nemrégiben pusztított az USA-ban a Sandy nevű hurrikán! Jelentős károkat okozva az áramellátásban!

Legfrissebb információk szerint, még jelenleg is 2.5 millióan vannak áram nélkül az Egyesült Államokban!

Az energiaszolgáltató előreláthatólag 1-4 hét között tudta meghatározni a helyreállítás időtartalmát, de ez korán sem a végleges időintervallum! Eközben a helyiek kartonszámra vásárolják az áramfejlesztőket, a kis kézitől, az ipari méretig. Információink szerint, a világ minden gyártójától érkeznek az aggregátorok, hogy ki tudják légíteni a NY-iak energiaéhségét. Ez korán sem könnyű feladat, egy olyan metropoliszban, ahol a szó szoros értelmében megáll az élet elektromosság nélkül!

Mint ahogy a baloldali képen is láthatjuk, helyi “Garázs Boltok” nyíltak, hogy kiszolgálják a helyi igényeket. Természetesen ez egy hatalmas üzleti fogási, főleg a kínai termékeknek, hisz áramlik USA-ba az olcsó egyszerű, “Honda, Yamaha” és egyéb márkajelzéssel ellátott hamisítvány!
Kínai partnerünk jelezte, hogy előreláthatólag, nem tud alkatrész utánpótlást küldeni, mivel teljes kapacitását lefoglalja az Amerikai piac kielégítése, ebből is csak arra tudunk következtetni, hogy gőzerővel gyártják termékeiket,holy ilyen hol olyan márkajelzéssel.

New York sok részét, mint ahogy a Central Parkot is áramfejlesztők látják el a nap 24 órájában!  Ilyenkor nem számít, hogy milyen motorral, milyen altarnátorral szerelt gépegységek mennek, itt egy dolog a lényeges MENJEN! Sajnos ez sok helyen nem úgy működött, hogy kellet volna, Kórházak, és egyéb létfontosságú épületek, intézmények maradtak áram nélkül! Mindez elkerülhető lett volna, megfelelő karbantartás, és kivitelezés mellet.

Érd,2012.11.05 Vályi Zs.