Milyen áramforrásra van szüksége?

Termékek

Segítünk megtalálni az Ön igényeihez és szükségeleteihez tökéletesen illeszkedő terméket.

Miért fontos?

Mire valók az áramfejlesztők?

Az áramfejlesztők felhasználási területe roppant széles, de leggyakrabban 2 okból használjuk őket:

 • energiát biztosítanak azon lokációknál, ahol egyébként a villamos energia más módon nem biztosított, illetve
 • tartalék energiaforrást biztosítanak, ahol elérhető villamosenergia, de annak meghibásodása, üzemszünete órási emberi, anyagi vagy üzleti kockázattal jár.

Az áramfejlesztők esetében is a felhasználás célja és helye alapvetően meghatározza azt, hogy kinek mire van szüksége. 

Energiát biztosítunk

Miért nagyon fontosak?

Mert a mai, modern világunk egyérelműen függ az áramellátástól. Ennek hiányában hol munkavégzés, hol pedig emberi, állati élet kerül veszélybe, máskor extrém nagyságú anyagi kár keletkezhet.

Éppen ezért, az áramfejlesztők szerepe hatalmas és ez várhatóan – különösen az egyre növekvő hálózati terheléssel – a jövőben növekedni fog.

Ugyanakkor az áramfejlesztőkhöz kapcsolódó technológia is jelentősen fejlődik. Manapság az áramfejlesztők azonnal érzékelik, amennyiben hálózati hiba miatt áramszünet vagy áramkimaradás, esetleg feszültségingadozás történik. Ebben az esetben pedig automatikusan bekapcsolva szolgálják ki a rendszerben lévő fogyasztókat.

Az áramfejlesztőket ki lehet egészíteni szünetmentes tápegységekkel (USP), amelyek célja az áramkimaradásból járó esetleges adavesztésen túl, az aggregátor felfutási idejének áthidalása, hiszen bizonyos környezetekben nem fér bele, akár 20-30 másodperces áramkimaradás sem.

Segítünk választani

Áramforrásra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot, örömmel segítünk!

Miért hasznosak az áramfejlesztők?

Folyamatos üzemelés

Azzal, hogy villamos energiát szolgáltatnak, lehetőséget biztosítanak a folyamatos üzemelésre, azaz nincs kimaradó időveszteség áramhiány miatt.

Nem megy tönkre más eszköz

Számos eszköz vagy tevékenység esetében az áramkimaradás esetén más eszközök, vagyontárgyak tönremennek (pl. nem kap megfelelő hűtést), ami miatt a folyamatos enerigaellátás kulcsfontosságú.

Emberi élet múlhat rajta

Egészségügyi intézmények esetén különösen elfogadhatatlan az áramkimaradás, hiszen létfontosságú életmentő gépeknek (pl.: lélegezetőgép) kell folyamatosan működniük. Néhány perces áramhiány is életet követelhet, ami elfogadhatatlan.

Nincs adatvesztés

Számtalan esetben a folyamatos energiaellátás azért kritikus, mert akár egy rövid energiakimaradás révén, a rendszerek kikapcsolásával nagyon fontos adatok, munkafolyamatok vesznek oda, ami rendkívül költséges lenne.

segítünk választani

Mire van szüksége?

Minden felhasználási területhez más-más igények, elvárások tartoznak. Amikor áramfejlesztőt választ, akkor elsősorban az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni

 • Mekkora energiaigényt kell kielégíteni?
 • Milyen helyszínen kell az eszköznek működnie?
 • Kültéren vagy beltéren fogják használni az aggregátort?
 • Elsődleges, vagy másodlagos energiaforrásként van szüksége áramfejlesztőre? (Azaz maga az árafejlesztő biztosítja a villamos energiát, vagy van egyébként áram és biztonsági szempontból van rá szükség?)
 • Folyamatos vagy időszakos működésről van szó?
 • Hordozhatónak kell-e lennie?
 • Szükség van-e távfelügyeletre?

A fenti kérdések kapcsán munkatársaink örömmel segítenek megtalálni az Ön céljaihoz leginkább illeszkedő eszközt.

Segítünk választani

Áramforrásra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot, örömmel segítünk!

Termékkategóriák

Termék-kategóriák

fontos a megbízhatóság

Ipari áramfejlesztők

Kifejezetten ipari méretű, a termelés biztosítását, támogatását célzó áramfejlesztő aggregátorok, jelentős teljesítménnyel, nagy villamosenergia igényre (10 kW-tól a több megawattig) tervezve. Gyakran egyedi megrendelésre készülnek, olykor extrém körülmények közé.

Cégünk az ipari aggregátorok rendkívül széles skáláját kínálja partnerei részére, közöttük több márka kizárólagos hazai képviselőjeként.

fontos a megbízhatóság

Professzionális áramfejlesztők

Teljesítményüket tekinte a néhány kW-tól a pár száz kW-ig terjedő kategória, amely segít biztosítani a folyamatos energiaellátást az adott helyszínen.

fontos a megbízhatóság

Hobbi áramfejlesztők

Kifejezetten kisebb méretű, elsősorban ideiglenes felhasználásra tervezett hobbi méretű áramfejlesztő aggregátorok. Ezeket elsősorban az építőiparban kisebb munkák, illetve egy-egy időszakosan végzett feladathoz ajánljuk.

Kínálatunkban elérhetők 1 fázisú és 3 fázisú változatok is.

fontos a megbízhatóság

Traktor generátor (TLT meghajtással)

A mezőgazdaságban is jelentős szükség van aggregátorok alkalmazására, azonban sok esetben nincs lehetőség egy komplett áramfejlesztő megvásárlására.

A traktor generátorok ezen esetekre nyújtanak egy költséghatékony megoldást, hiszen az aggregátor dízel motorját – ami az egyik legköltségesebb eleme az áramfejlesztőnek – tudjuk kiváltani.

A traktor generátorok használhatók 1 és 3 fázisú üzemváltozatban is.

fontos a megbízhatóság

Hegesztő-áramfejlesztők

A hegesztő-áramfejlesztõk kiválóan használhatók építõipari és karbantartó vállalkozásoknál. Kompakt, kis tömegű gépek, emellett jelentős villamos és hegesztő teljesítményűek. A gépek egy és háromfázisú villamos energiát szolgáltatnak, 170 – 300 A-es egyáramú vagy váltóáramú ívhegesztést tesznek lehetõvé. A meghajtómotor négyütemű motor, ami hosszú élettartamot és gazdaságos működést eredményez.

folyamatos hőmérsékletszabályzás

Clip-On Hűtőaggregátor

Kifejezetten hűtésre, hűtőkamrák vagy más eszközök terek hőmérsékletszabályzására tervezett eszközök.

A hűtőaggregátok esetében különös figyelmet kell fordítani a szellőzésre illetve az elhelyezésre egyaránt.

megállás nélkül

Szünetmentes berendezések (UPS)

Olykor szükség van az áramfejlesztő aggrátor felfutási idejét áthidalni. Erre a célra szolgálnak a cégünk kínálatában megtalálható szünetmentes tápegységek. Ezek elsősorban akkor fontosak, amikor kritikus területeken elengedhetetlen a folyamatos áramellátás.

Különböző méretű, felhasználási területhez illeszkedő és teljesítéményű UPS berendezéseket kínálunk, beleértve az ipari területet is 10-800kVA.

fontos a megbízhatóság

Energiatároló berendezések

Cégünk 2022-ben megkezdte a lakossági és ipari energiatárolók forgalmazását, telepítését, és üzemeltetését Magyarországon.

Jelenleg elérhető felhasználási területek, és teljesítmények:

 • Lakossági felhasználás 5-30kVA (Energiatároló)
 • Ipari felhasználás 30-1500kVA (Energiatároló)
 • Ipari felhasználás 30-1500kVA (Energy booster)

fontos a megbízhatóság

Használt generátorok

Kínálatunkban számos, eltérő méretű és teljesítményű használt generátor érhető el. Gyakorlatilag szinte minden igényre tudunk folyamatosan használt aggregátort biztosítani.

Az aktuálisan elérhető használt áramfejlesztőkkel kapcsolatban munkatársaink tudnak felvilágosítást adni.

Referenciáink