nagy teljesítményigényre

ipari áramfejlesztők

Ipari aggregátorok forgalmazása, akár több MW teljesítményre

Hogyan találja meg a megfelelő terméket?

Hogyan válasszon?

Mielőtt áramfejlesztőt választ, érdemes segítséget kérni szakembertől, hogy az Ön illetve cége számára valóban optimális megoldást válassza. Az egyes termékek között óriási különbségek lehetnek és mivel több száz eltérő termék található a piacon, ezért mindenképpen érdemes a szükséges és elvárt paramétereket előre tisztázni.

Az áramfejlesztő felépítése

Milyen elemekből áll?

Az aggregátor a gyakorlatban olyan eszköz, amely a mozgás mechanikai energiáját elektromos feszültséggé alakítja át.

Az alábbi 5 elemből áll, minden áramfejlesztő, úgy mint:

  1. Belső égésű motor: ez szolgáltatja a mechanikai energiát a generátor részére. Lehet benzines vagy dízel üzemű.
  2. Generátor: az eszköz, ami a  mechanikus energiából elektromos energiát állít elő.
  3. Indító: fő funkciója az elektromos generátor indítása. Ipari gépeknél ez elektromos és automatikusan történik.
  4. Üzemanyagtartály: a belső égésű motor számára szükséges üzemanyag biztosítására.
  5. Aljzat vagy elektromos kimenet: az egyes áramfejlesztőkön található aljzatok száma és típusa modelltől függően változik 12V/240V/380V.

A fentiek közötti különbségek határozzák meg, hogy milyen célra szolgál az adott áramfejlsztő, milyen annak felépítése, típusa és minősége.

IPARI VAGY PROFESSZIONÁLIS MÉRET?

Mitől ipari egy aggregátor?

Az egyes aggregátorok között a felhasználás céljából fakadó más-más konstrukció a legnagyobb különbség.

A profi és hobbi kategóriában tartozó aggregátorok célja, hogy időszakosan biztosítsanak villamos energiát, maximum napi 4-10 óra időkeretben, míg az ipari méretű aggregátorok esetében nem ritka a heti 7 nap, napi 0-24 órás működés.

Jellemző különbség, hogy a profi aggregátorok léghűtéses motorral vannak szerelve és a tervezett üzemidejük (élettartamuk) nagyjából 3.000-5.000 óra közé tehető. Ezzel szemben, az ipari aggregátorok tipikusan vízhűtésese motorral szereltek és 10.000-20.000 óra üzemidőre vannak kalibrálva.

A fentiek miatt a profi méretű áramfejlesztők inkább benzin, az ipari méretű áramfejlesztők viszont dízel üzemű belsőégésű motorral vannak szerelve.

A professzionális méretű gépek többnyire egyfázisú 220V kimentű, míg az ipari áramfejlesztők 3 fázisúak 400V feszültséggel.

További különbség, hogy a generátor az ipari gépeknél tipikusan alacsonyabb fordulatszámon (1.500 rpm), míg a professzionális/hobbi méretű gépek esetén magasabb (3.000 rpm).

Végül pedig jellemző különbség még az indítás módja. A professzionális gépek esetén manuálisan, berántós indításúak, az ipari aggregátorok viszont automatikus indítással és feszültségszabályzással vannak szerelve.

világmárkákat képviselünk

Széles kínálat

Kínálatunkban gyakorlatilag bármilyen célra elérhetők a legmodernebb technológiai szintet képviselő világmárkák, amelyek közül többnek kizárólagos hazai importőrei, képviselője és garanciális szervize egyaránt mi vagyunk, úgy mint EMSA, ENERGY, CGM ITALY.

A gépeink pedig a csúcskategóriát képviselő belsőégésű motorokkal vannak szerelve.

Az alábbi táblázatban megtalálhatók a nálunk forgalmazott típusok és az azokhoz tartozó áramfejlesztő technikai adatlapok is.

Hogyan találja meg a megfelelő terméket?

Ipari áramfejlesztő termékeink

Az alábbi táblázatban megtalálja az általunk forgalmazott típusokat. A táblázat utolsó oszlopára kattintva letöltheti/megnyithatja az adott típus technikai adattábláját, amely a termék minden fontos paraméterét tartalmazza. Kérdés esetén, kérjük forduljon kollégáinkhoz.

Kérje ajánlatunkat!

Áramforrásra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot, örömmel segítünk!